برخی از مستندات الگوریتم رقابت استعماری – بخش سوم: پایان نامه ها
در این پست برخی از پایان نامه هایی که در داخل ایران در مورد “الگوریتم رقابت استعماری” نگاشته شده اند را خدمتتان معرفی می کنیم. شما می توانید با مراجعه به دانشگاه محل اجرای پایان نامه و یا تماس با مولف آن، نسبت به مطالعه این متون اقدام نماید. با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
اگر پایان نامه ای را مشاهده و یا نگارش کرده اید که از الگوریتم رقابت استعماری به هر نوعی استفاده کرده است ولی آن را در لیست زیر نمی بینید، می توانید عنوان آن را از طریق بخش تماس با ما و یا از طریق این فرم (+)، اطلاع دهید تا جهت اطلاع سایر علاقه مندان برروی سایت قرار گیرد.
لازم به ذکر است که مستندات الگوریتم رقابت استعماری در سه بخش جداگانه به صورت سه پست مجزا با عناوین زیر بر روی سایت قرار گرفته اند.
- “مقالات انگلیسی” الگوریتم رقابت استعماری (کلیک کنید)
- “مقالات فارسی” الگوریتم رقابت استعماری (کلیک کنید)
- “پایان نامه های” الگوریتم رقابت استعماری (کلیک کنید)
در ادامه برخی از پایان نامه های مرتبط با الگوریتم رقابت استعماری فارسی آمده اند.
______________________________________
عنوان: توسعه الگوریتم بهینه سازی اجتماعی و بررسی کارایی آن
نگارنده: اسماعیل آتش پز گرگری
استاد/اساتید راهنما: دکتر کارو لوکس، دکتر بابک نجار اعرابی
استاد/اساتید مشاور: دکتر مجید نیلی احمد آبادی
سال انتشار: 1387
زبان: فارسی
دانشگاه / دانشکده: دانشگاه تهران – دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
ایمیل نگارنده : atashpaz.gargari@gmail.com
کد سند: ica_thesis_fa_1387_atashpaz
نحوه دسترسی به پایان نامه:
- مراجعه به کتابخانه مرکزی و کتابخانه دانکشده مهندسی برق دانشگاه تهران
- مکاتبه با نگارنده
- بخش های زیادی از این پایان نامه بر روی این سایت (در این لینک) موجود می باشد.
چکیده فارسی: الگوريتم هاي بهينهسازي الهام گرفته از طبيعت به عنوان روشهاي هوشمند بهينهسازي در كنار روشهاي كلاسيك موفقيت قابل ملاحظهاي از خود نشان دادهاند. از جمله اين روشها ميتوان به الگوريتمهاي ژنتيك (الهام گرفته از تكامل بيولوژيكي انسان و ساير موجودات)، بهينهسازي كلوني مورچهها (بر مبناي حركت بهينه مورچهها) و روش بازپخت شبيهسازي شده (با الهامگيري از فرايند تبريد فلزات) اشاره نمود. اين روشها در حل بسياري از مسائل بهينهسازي در حوزههاي مختلفي چون تعيين مسير بهينه عاملهاي خودكار، طراحي بهينه كنترل كننده براي پروسه هاي صنعتي، حل مسائل عمده مهندسي صنايع همانند طراحي چيدمان بهينه براي واحدهاي صنعتي، حل مسائل صف و نيز در طراحي عاملهاي هوشمند استفاده شدهاند. الگوريتمهاي بهينهسازي معرفي شده، به طور عمده الهام گرفته از فرايندهاي طبيعي ميباشند و در ارائه اين الگوريتمها به ساير نمودهاي تكامل انساني توجهي نشده است. در اين نوشتار الگوريتم جديدي براي بهينهسازي مطرح ميشود كه نه از يك پديده طبيعي، بلكه از يك پديده اجتماعي – انساني الهام گرفته است. بطور ويژه اين الگوريتم به فرايند استعمار، به عنوان مرحلهاي از تكامل اجتماعي – سياسي بشر نگريسته و با مدلسازي رياضي اين پديده تاريخي، از آن به عنوان منشأ الهام يك الگوريتم قدرتمند در زمينه بهينهسازي بهره ميگيرد. در مدت كوتاهي كه از معرفي اين الگوريتم ميگذرد، از آن براي حل مسائل بسياري در حوزه بهينهسازي استفاده شده است. طراحي چيدمان بهينه براي واحدهاي صنعتي، آنتنهاي مخابراتي هوشمند، سيستمهاي پيشنهاددهنده هوشمند و نيز طراحي كنترل كننده بهينه براي سيستمهاي صنعتي شيميايي تعدادي معدود از كاربردهاي گسترده اين الگوريتم در حل مسائل بهينهسازي ميباشد.
______________________________________
عنوان: ارائه الگوريتم فرا ابتکاري کارا براي حل مدل کنترل موجودي چند سطحي
نگارنده: رضايي، زهرا
استاد/اساتید راهنما: در دسترس نیست
استاد/اساتید مشاور: در دسترس نیست
سال انتشار: 1388
زبان: فارسی
دانشگاه / دانشکده: دانشگاه شهيد بهشتي
ایمیل نگارنده : در دسترس نیست
کد سند: ica_thesis_fa_1388_rezaei
نحوه دسترسی به پایان نامه:
- مراجعه به کتابخانه دانشگاه شهيد بهشتي
- مکاتبه با نگارنده
______________________________________
عنوان: زمانبندي دو معياره سيستم مونتاژ جريان کاري دو مرحله اي توسط روش هاي فرا ابتکاري
نگارنده: شکراله پور، السا
استاد/اساتید راهنما: در دسترس نیست
استاد/اساتید مشاور: در دسترس نیست
سال انتشار: 1388
زبان: فارسی
دانشگاه / دانشکده: دانشگاه شهيد بهشتي
ایمیل نگارنده : در دسترس نیست
کد سند: ica_thesis_fa_1388_shokrollahpour
نحوه دسترسی به پایان نامه:
- مراجعه به کتابخانه دانشگاه شهيد بهشتي
- مکاتبه با نگارنده
______________________________________
عنوان: تعیین خواص الاستو – پلاستیک فلزات با استفاده از آزمون سختی سطح و مطالعه اثر شکل ایندنتر در آن با استفاده از روشهای عددی و تجربی
نگارنده: امیر بیابانگرد اسکویی
استاد/اساتید راهنما: ناصر سلطانی
استاد/اساتید مشاور: در دسترس نیست
سال انتشار: 1386
زبان: فارسی
دانشگاه / دانشکده: دانشگاه تهران – دانشکده مکانیک
ایمیل نگارنده : در دسترس نیست
کد سند: ica_thesis_fa_1386_oskouyi
نحوه دسترسی به پایان نامه:
- مراجعه به کتابخانه مرکزی و کتابخانه دانشکده مکانیک دانشگاه تهران
- مکاتبه با نگارنده
چکیده فارسی: در اين پايان نامه روش جديدي براي تعيين پاسخ آزمون فروروندگي و مشخصات منحني بار- جابجايي با استفاده از الگوريتم شبكه هاي عصبي ارايه شده است. توابع و عبارات بي بعد كه پاسخ منحني بار- جابجايي را به ويژگي هاي الاستو- پلاستيك ماده مرتبط مي كنند، با استفاده از نظريه تحليل ابعادي و الگوريتم باكينگهام ارايه شده است. مدلسازي المان محدود براي دسته گسترده اي از مواد با ويژگي هاي الاستو- پلاستيك گسترده انجام گرفته تا توابع بي بعد را به صورت عددي براي ايندنـتر كروي و ايندنـتر نوك تيز مخروطي با زاويه تيزي بدست آورد. ايندنـتر به صورت صلب مدل شده و نسبت پواسون براي مواد مورد مطالعه فرض گرديده كه مقدار ثابت را داشته باشد كه براي اغلب مواد مهندسي معتبر مي باشد. مقادير بدست آمده از مدلسازي عددي در آموزش شبكه عصبي چند لايه پيشرو ـ پسخوراند، مورد استفاده قرار گرفته شده است. در قسمت بعدي تكنيك جديدي با استفاده از الگوريتم ژنتيك براي تحليل روش معكوس مورد استفاده قرار گرفته است. الگوريتم مورد استفاده براي تحليل روش معكوس براي ايندنـتر مخروطي، الگوريتم ژنتيك مرتب سازي غيرغالب مي باشد. كه براي تعيين خواص الاستو -پلاستيك با استفاده از پاسخ آزمون فروروندگي مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه براي تحليل روش معكوس براي ايندنـتر كروي، از الگوريتم جستجوگر جديدي كه با الهام گيري از رقابت هاي استعماري تدوين شده و استفاده شده است. ويژگي هاي منحصر به فرد اين الگوريتم باعث جايگزيني اين الگوريتم به جاي الگوريتم ژنتيك در مرحله بعدي اين مطالعه گرديد. در پايان با طراحي و ساخت دستگاه ميكرو فروندگي ابزار دقيق، يافته هاي تئوري مطالعه به صورت عملي و تجربي مورد بررسي قرار گرفت.
______________________________________
عنوان: پیش بینی کوتاه مدت بار با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی و الگوریتم هیبرید رقابت استعماری
نگارنده: احسان هادیان حقیقی
استاد/اساتید راهنما: دکتر جواد ساده (دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد-واحد گناباد)
استاد/اساتید مشاور: در دسترس نیست
سال انتشار: 1390
زبان: فارسی
دانشگاه / دانشکده: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد
ایمیل نگارنده : در دسترس نیست
کد سند: ica_thesis_fa_1390_hadian
نحوه دسترسی به پایان نامه:
- مراجعه به کتابخانه مرکزی دانشگاه
- مکاتبه با نگارنده – www.ehsanhadian.ir
چکیده فارسی: در این پایاننامه روشی جدید جهت پیشبینی کوتاه مدت بار و بصورت بار ساعتی، در شبکه توزیع انرژی الکتریکی ارائه شده است. در روش ارائه شده از گسستهسازی الگوریتم رقابت استعماری که بصورت ترکیبی از الگوریتم رقابت استعماری و الگوریتم ژنتیک است و آن را HICA (Hybrid Imperialist Competitive Algorithm) مینامیم به منظور ابزاری جهت انتخاب ویژگی (ورودی) در شبکههای عصبی استفاده شده است. هدف استفاده از HICA یافتن آن دسته از ورودیها است که بیشترین تأثیر را در پیشبینی سری زمانی بار الکتریکی دارند، تا بتوان خطای شبکه عصبی را تا حد امکان کاهش داد. ورودیهای شبکه عصبی که در ابتدا احتمال آن داده شد که می توانند در پیشبینی بار موثر باشند، شامل ورودیهایی از ساعت، روز، ماه، روز هفته، و نوع روز از جهت تعطیل یا روز عادی؛ اطلاعات هواشناسی نظیر حداقل و حداکثر دما، سرعت باد، وضعیت ابر، درجه حرارت خشک، درجه حرارت مرطوب و رطوبت هوا؛ ترتیبی منطقی از دادههای قبلی بار به صورت میزان بار مصرفی ساعت کنونی، بار ساعت کنونی از روز قبل، بار ساعت کنونی از سال قبل، بار ساعت بعد از روز قبل، بار ساعت بعد از سال قبل، میزان بار کل مصرفی روز قبل، بار کل مصرفی روز قبل از سال قبل، بار کل مصرفی همان روز از سال قبل تعیین گردید. با اعمال الگوریتم HICA و محاسبه میزان تأثیر و کارایی ورودیها بر اساس میزان خطایی که آن دسته از ورودیها در مواجه با دادههایی که قبلاً شبکه عصبی با آن مواجه نشده است، داشت؛ ورودیهای مؤثر تعیین شدند. نتايج آزمايشها نشان داد که الگوريتم HICA ويژگيهاي (ورودیهای) مناسبي را براي پیشبینی بار انتخاب ميکند، به طوري که با تعداد ويژگيهاي بسيار محدود ميتوان دقت پیشبینی خوبي بدست آورد.
______________________________________
عنوان: کاربرد روش های زیستی و اجتماعی در سیستم های پیشنهادگر
نگارنده: هدی سپهری راد
استاد/اساتید راهنما: دکتر کارو لوکس
استاد/اساتید مشاور: دکتر مجید نیلی احمد آبادی
سال انتشار: 1386
زبان: فارسی
دانشگاه / دانشکده: دانشگاه تهران – دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
ایمیل نگارنده : sepehrir@ualberta.ca
کد سند: ica_thesis_fa_1386_sepehri
نحوه دسترسی به پایان نامه:
- مراجعه به کتابخانه
- مکاتبه با نگارنده
چکیده فارسی: سيستم هاي پيشنهاد گر سعي دارند با پيشنهاد اقلام و سرويس هاي مورد علاقه ونياز كاربران به آنها در يافتن اين اقلام از بين حجم وسيعي از اطلاعات كمك كنند. هدف از اين تحقيق بررسي كاربرد هاي ممكن براي روشهاي زيستي و اجتماعي و ارائه راه كارهاي جديدي در اين زمينه است روشهاي زيستي و اجتماعي روش هاي الهام گرفته شده از پديده هاي موجود در طبيعت مانند قانون وراثت و يا رفتارهاي اجتماعي نظير تعامل با اجتماغ و يادگيري هستند
______________________________________
عنوان: انتخاب و بهينه سازی سبد سهام با استفاده از روش هاي فراابتكاري و مقایسه ی آن با سبدهای تشکیلیِ خبرگان و تازه کارها در بازار بورس اوراق بهادار تهران.
نگارنده: آرش طالبی
استاد/اساتید راهنما: دکتر محمّد علی مولایی
استاد/اساتید مشاور: دکتر محمّد جواد شیخ
سال انتشار: 1389
زبان: فارسی
دانشگاه / دانشکده: دانشگاه صنعتی شاهرود – دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت
ایمیل نگارنده : arash.talebi.thesisinfo@gmail.com
کد سند: ica_thesis_fa_1389_talebi
نحوه دسترسی به پایان نامه:
- مراجعه به کتابخانه مرکزی و یا کتابخانه دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت دانشگاه صنعتی شاهرود.
- مراجعه به مرکز اسناد و مدارک علمی ایران، Irandoc
- مکاتبه با نگارنده
چکیده فارسی: در قياس با رشد روز افزون استفاده از پورتفويها و نيز با وجود ادبيات غني آن، همچنان موضوعات و سؤالات بي پاسخ فراواني در اين زمينه وجود دارد. همچنين، بازارهاي بورس ايران، به عنوان بازارهايي رو به رشد، نيازمند پژوهشهاي بومي در پاسخ به اين سؤالات و موضوعات ميباشد. هدف از اين پژوهش، ارائهي ابزاري مفيد و كارا براي كمك به متخصصين و محققين، در تئوريِ انتخاب پورتفوي است. پژوهش، ضمن بررسي جامع ادبيات موضوع و پيشرفتها و گسترشهاي صورت پذيرفته در زمينهي انتخاب و بهينهسازي پورتفوي، به مروري بر انواع مسائل و روشهاي بهينهسازي پرداخته، با مناسب تشخيص دادن روشهاي ابتكاري، به اعمال چهار الگوريتم ابتكاري جديد و پر كاربرد ژنتيك، تركيب ژنتيك و نلدر- ميد، گروه ذرات(كوچ پرندگان) و رقابت استعماري بر مسئلهي بهينهسازي پورتفوي در بازار بورس اوراق بهادار تهران و از بين سهام 50 شركت برتر ميپردازد؛ تا سبدهايي بهينه، داراي ريسك كمينه و بازده بيشينه –به طور همزمان- را انتخاب نمايد. همچنين، در اين پژوهش، جهت دستيابي به نتايجي در زمينهي چگونگي گزارشگري نرخ بازدهي، براي اثربخشي و كارايي بالاتر (بازدهي ماهانه در مقابل سالانه) به تشكيل دو پورتفوي مختلف با استفاده از هر الگوريتم و به كمك وروديهاي سالانه و ماهانه پرداخته ميشود. در ادامه، جهت سنجش و مقايسهي عملكرد سه گروه الگوريتمها، خبرگان و نيز تازهكارهاي بازار بورس با يكديگر، با ارائهي تعريفي از دو گروه آخر، به جمعآوري سبدهاي منتخب آنها توسط پرسشنامه، پرداخته خواهد شد. كلّيهي پورتفويهاي پژوهش، يعني هشت سبد منتخب الگوريتمها، چهل سبد منتخب كارگزاران به عنوان نمونهي خبرگان و چهل و سه سبد منتخب سرمايهگذاران فرديِ حاضر در تالار بورس به عنوان نمونهي تازهكارها، در شرايط واقعي بازار بر دورهاي شش ماهه كه از آن با عنوان دورهي آزمون ياد مي شود، اعمال ميگردند؛ به عبارت ديگر، به طور فرضي اما در بازار واقعي، طبق اين پورتفويها، سهام خريداري و به مدت شش ماه با استراتژي منفعلانه، نگهداري ميشوند. در نهايت، عملكرد هر سه گروه بر اساس مقياسهاي تعديل شده بر مبناي ريسك براي سنجش عملكرد پورتفوي، محاسبه شده، بر اساس فرضيات اصلي و فرعي پژوهش، مورد آزمون آماري تحليل واريانس تك-عاملي و آزمون تعقيبي شفه قرار ميگيرند تا مقايسههاي آماري، بين متوسط عملكرد اين سه گروه صورت پذيرد. نتايج آشكار ميسازند كه تفاوت معناداري بين متوسط عملكرد سبدهاي منتخب خبرگان و متوسط عملكرد الگوريتمها وجود ندارد، همچنين هر دو رويكرد، در دورهي آزمون، به طور متوسط بهتر از پورتفوي بازار عمل نموده، به بازدهي بالاتري دست يافتهاند. سرعت همگرايي الگوريتمها در رسيدن به پاسخ بهينه نيز، مناسب و معقول ميباشد. اما متوسط عملكرد تازهكارها، با متوسط عملكرد اين دو رويكرد تفاوت معناداري دارد، به طوريكه در بررسيهاي آزمون تعقيبي شفه، مشخص شد كه متوسط عملكرد خبرگان و الگوريتمها، در سطح معناداري بهتر از عملكرد تازهكارها بوده است. متغيرِ نوع اطلاعات ورودي (ماهانه يا سالانه) نيز، تأثير معناداري بر عملكرد سبدها ايجاد نكرده بود. با توجه به اين يافتهها، نتيجهگيريهاي پژوهش عبارتند از موارد ذيل: اولاً، از آنجا كه عملكرد الگوريتمها و سازگاري آنها با حل مسئلهي پورتفوي تأييد شد، به خبرگان كه هماكنون جهت تشكيل سبد به صرف منابع هنگفت مالي، انساني و … ميپردازند، استفاده از روشهاي پژوهش به شدت توصيه ميشود، و بدينوسيله، خبرگان قادر به دستيابي به اثربخشي يكسان و كارايي بالاتر خواهند بود. ثانياً، با توجه به مزاياي عمدهي تشكيل پورتفوي، آماتورها به تشكيل و نگهداري پورتفوي تشويق مي شوند، اما از آنجا كه در پژوهش، نشان داده شد كه مهارتي در اين امر ندارند، استفاده از الگوريتمهاي پژوهش، دست كم در بدو امر، براي آنها رويكردي هوشمندانه است. بخشي از آنها كه توان ماليِ خريد و نگهداري سبدي سهام را ندارند نيز، به خريد سهام شركتهاي سرمايهگذاري رهنمون ميشوند تا به طور غيرِمستقيم، صاحب پورتفوي شوند. ثالثاً، با توجه به عملكرد يكسان سبدهاي منتخب اطلاعات ماهانه و سالانه، استفاده از اطلاعات سالانه، به دليل حجم محاسباتي پايينتر و بنابراين كارايي بالاتر و با حفظ اثربخشي يكسان، در مقايسه با همتاهاي ماهانه، به سرمايهگذاران و پژوهشگران توصيه ميشود. در نهايت، با توجه به آنكه الگوريتمها صرفاً از اطلاعات تاريخي جهت تشكيل پورتفوي استفاده نمودند، و عملكرد قابل قبولي در مقايسه با پورتفوي بازار و خبرگان داشتند، شكل ضعيف فرضيهي بازار كارا كه بيانگر هضم و انعكاس اطلاعات تاريخي در قيمت سهام است، در بازار بورس تهران زير سؤال رفته، تا حد زيادي مورد ترديد قرار ميگيرد.
______________________________________
سلام،
لطفاً نام استاد راهنما در پایان نامه آقای آتش پز رو اصلاح کنید. (دکتر کارو لوکس)
با تشکر.
با تشکر از نظر اصلاحی شما، تغییرات لازم انجام گرفت.
محاسبات تکاملی